Ben je benieuwd naar de beste noise cancelling koptelefoon van 2024? Dit is het type koptelefoon waarmee je je helemaal kan afsluiten van de buitenwereld. Het kan soms belangrijk zijn om even helemaal niet gestoord te worden. Bijvoorbeeld omdat je jouw focus nodig hebt om goed te kunnen presteren. Of omdat je gewoon even geen zin hebt om de gesprekken om je heen in het openbaar vervoer te horen. Dan is het wel heel belangrijk dat je daar de juiste koptelefoon voor kiest. Dat maken wij wat gemakkelijker. Je kan namelijk het nodige hebben aan de top 5 die wij hebben samengesteld. Die 5 koptelefoons krijgen allemaal een eigen review in dit artikel. Die kan je dan gebruiken om ze te vergelijken en uit te kiezen.
Dit zijn de 10 beste noise cancelling koptelefoons van 2024
In de top 10 beste noise cancelling koptelefoons zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!
Overzicht: de 5 beste noise cancelling koptelefoons
Hoe is nu te bepalen of je de beste noise cancelling koptelefoon van 2024 hebt gekozen? We helpen je verder met onze 5 reviews. Ken jij ook goede geluidsdichte koptelefoons? Geef een comment!
Sony WH-1000XM5
Wanneer je een noise cancelling koptelefoon kiest, dan gaat het niet alleen om het geluid. Het gaat juist ook om de vorm. Dit is ook wat de Sony WH-1000XM5 zo geschikt maakt. Het is namelijk het soort koptelefoon dat door de vorm alleen al veel geluid van buiten kan tegenhouden. Daarmee wordt het al direct gemakkelijker om je vooral te concentreren op je muziek, game, podcast of film. Dit is echter niet het enige.
Echte noise cancelling komt natuurlijk voort uit de technologie die hiervoor is uitgevonden. Deze koptelefoon heeft twee processors in zich. Daardoor wordt het geluid uit de omgeving geanalyseerd en wordt deze ruis onderdrukt. Je kan er op die manier dus zeker van zijn dat het ook echt om het geluid van je afspeelapparaat gaat en niets anders.
De koptelefoon is ook nog eens gewoon draadloos. Als je de Sony WH-1000XM5 gebruikt, dan hoef je dus ook geen zorg te hebben om een draad die je beperkt in je bewegingsvrijheid. Je kan de koptelefoon gemakkelijk opladen. 10 minuten in de lader betekent al dat je 5 uur naar muziek kan luisteren als je deze koptelefoon gaat gebruiken.
Bestel de Sony WH-1000XM5 voordelig bij deze vertrouwde webshops:
Bose QuietComfort 45
De Bose QuietComfort 45 is de beste draadloze koptelefoon met noise cancelling. Uit de naam kan je al afleiden waarop de fabrikant zich gericht heeft bij het ontwerpen. Je moet in alle rust kunnen luisteren naar jouw muziek. Het is dan ook nog eens zo dat het wel zo lekker is wanneer je dat in alle comfort kan doen. Naast aandacht voor noise cancelling is er dus ook aandacht voor de pasvorm van deze koptelefoon.
De active noise cancelling draagt eraan bij dat de geluiden uit de omgeving geanalyseerd worden. Daar wordt dan op een goede manier tegenwicht aan geboden. Waardoor je er dus geen hinder van ondervindt. Wanneer je aan het studeren bent, of als je middenin een game zit, is het wel zo fijn wanneer je je alleen daarop hoeft te concentreren.
De batterij in de Bose QuietComfort 45 geeft je tot 24 uur aan luisterplezier wanneer de batterijen vol zijn. Bovendien is de koptelefoon van snellaadfunctie voorzien. Dat houdt in dat je met een kwartier opladen direct alweer opnieuw 2,5 uur naar muziek kan luisteren Zo kan je dus gemakkelijk de dag doorkomen wanneer dat moet.
Bestel de Bose QuietComfort 45 voordelig bij deze vertrouwde webshops:
Bose Noise Cancelling Headphones
De Bose Noise Cancelling Headphones doet precies waarvoor deze ontworpen is. Het gaat dan om het onderdrukken van omgevingsgeluid. Dat kan ook nog eens op heel veel niveaus. Deze koptelefoon heeft namelijk maar liefst 11 niveaus van geluidonderdrukking. Het maakt dus niet uit hoe sterk het lawaai in de omgeving is, het is altijd aan te pakken met de hulp van deze koptelefoon van Bose.
De koptelefoon is bovendien vooral ook goed te gebruiken voor handsfree bellen wanneer je onderweg bent. Dit komt omdat de microfoons die erin zijn aangebracht ook ruis uit de omgeving onderdrukken. Op die manier kan je dus heel gemakkelijk zorgen dat je goed verstaanbaar bent en je ook de andere kant van de lijn goed kunt verstaan tijdens een gesprek.
De koptelefoon voldoet ook aan alle moderne eisen als het gaat om de functies die erop zitten en de bediening ervan. Dit kan bijvoorbeeld gewoon simpel met aanraken op de koptelefoon. De knoppen zijn lichtgevoelig. Zo kan je dus met touch bediening heel gemakkelijk zorgen dat je naar het volgende nummer gaat, de telefoon opneemt of het volume kan veranderen.
Bestel de Bose Noise Cancelling Headphones voordelig bij deze vertrouwde webshops:
Beats Studio3 Wireless
Wil je goede noise cancelling maar wil je aan de andere kant ook niet duur uit zijn? Dan is kiezen voor de Beats Studio3 Wireless een goede optie. Dit is namelijk het model dat lekker voordelig te krijgen is en ook nog eens aan al je wensen voldoet. Zo heeft de koptelefoon bijvoorbeeld de juiste mate van noise cancelling te bieden. Je kan deze altijd op zetten zonder bang te hoeven zijn dat je het lawaai om je heen.
De Beats Studio3 Wireless koptelefoon werkt vooral heel goed in combinatie met Apple-apparaten. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de W1-chip die erin is opgenomen. Die zorgt ervoor dat er gemakkelijk connecties zijn te maken die ook nog eens stabiel zijn. Je weet dan in ieder geval zeker dat je je muziek gewoon kan blijven luisteren zonder onderbrekingen.
Een leuke extra als het gaat om deze noise cancelling koptelefoon, is dat deze ook mooi is vormgegeven. Het design draagt er ook aan bij dat het geluid wordt buitengesloten. Daarnaast is het ook zo dat met de kleuren ervoor gekozen is om de koptelefoon modern en opvallend te maken. Daarmee wordt het alleen maar leuker om deze te dragen.
Bestel de Beats Studio3 Wireless voordelig bij deze vertrouwde webshops:
JBL Live 660NC
Wil je de beste noise cancelling koptelefoon onder 200 euro in je bezit krijgen? Dan is het slim om voor de JBL Live 660NC te kiezen. JBL gebruikt de noise cancelling techniek om het geluid uit de omgeving te dempen zodat dit je muziek of podcast niet hoeft te overstemmen. Met behulp van de pasvorm van de koptelefoon wordt dan nog meer gezorgd dat het geluid om je heen niet tot je door hoeft te dringen wanneer je dat niet wilt.
Het geluid wat je wel hoort is ook nog eens van de hoogste kwaliteit. Dat komt ook doordat je de JBL Live 660NC kan koppelen aan de My JBL Headphones app. Daar kan je dan de equalizer gebruiken om alle muziek precies op de juiste wijze af te stemmen. Afhankelijk van jouw smaak wil je bijvoorbeeld wat meer of wat minder bas. Of je wilt juist scherpere hoge tonen.
De koptelefoon kan je veel luisterplezier voor lange tijd bieden. Het opladen gaat met een kabel en kan behoorlijk snel. Wanneer je een lege koptelefoon 10 minuten laat opladen, dan zorg je ervoor dat je direct alweer 4 uur naar muziek kan luisteren.
Bestel de JBL Live 660NC voordelig bij deze vertrouwde webshops:
Wat doet een noise cancelling koptelefoon?
Met de beste noise cancelling koptelefoon van 2024 zorg je dat omgevingsgeluid geen invloed op je heeft. Zowel door de vormgeving als door de gebruikte technologie wordt gezorgd dat dit geluid onderdrukt wordt. Dat betekent dus dat je alleen de muziek of de geluiden uit je koptelefoon hoort. Dit kan handig zijn wanneer je je even wilt afsluiten om je te concentreren. Of het helpt je om in een drukke omgeving wat minder last van het lawaai te hebben. Met een noise cancelling koptelefoon kan je dit realiseren.
Noise cancelling technologie
Een noise cancelling koptelefoon is voorzien van technologie die eraan bijdraagt dat geluiden van buitenaf niet te horen zijn. Dit betekent dat geanalyseerd wordt hoe luidruchtig de omgeving is. Vervolgens wordt daar dan tegenwicht aan geboden. Zo wordt het omgevingsgeluid onderdrukt, zonder dat je hier zelf iets van merkt. Je hoort alleen nog je muziek of je podcast door de koptelefoon. Er zijn verschillende niveaus van noise cancelling. De meeste koptelefoons laten je zelf bepalen hoe sterk het geluid onderdrukt moet worden. Zo kan je helemaal of slechts deels afgesloten zijn van de buitenwereld.
Koptelefoons zonder draad
Noise cancelling koptelefoons zijn zonder draad te krijgen. Dat betekent dat je heel veel bewegingsvrijheid hebt. Je maakt verbinding met je afspeelapparaat met behulp van Bluetooth. Op die manier kan je er dus ook zeker van zijn dat je gewoon de muziek kan afspelen die jij fijn vindt, zonder storing en zonder onderbreking. Dan heb je een draad natuurlijk ook helemaal niet meer nodig.
De juiste pasvorm
Omdat een noise cancelling koptelefoon op het hoofd en over de oren gaat, is de pasvorm ook van belang. Het is fijn wanneer deze koptelefoon ook gewoon lekker zit. De comfortabele vorm draagt eraan bij dat je lekker lang kan luisteren. Ook is het zo dat de pasvorm een rol speelt bij het buitensluiten van geluid uit de omgeving. Een voordeel dat koptelefoons boven oordopjes hebben is dat ze wat steviger en meer solide zijn. Daarom zijn er veel liefhebbers die eerder voor de hoofdtelefoon gaan. Het geeft veel meer zekerheid en kan net wat beter tegen een stootje, bijvoorbeeld wanneer je veel onderweg bent.
Kwaliteit van het geluid
Wanneer je op zoek gaat naar een noise cancelling koptelefoon, dan kijk je niet alleen naar de mate waarin het geluid van buiten onderdrukt wordt. Je kijkt juist ook naar de kwaliteit van het geluid dat je wel hoort. Kan je bijvoorbeeld de geluidsniveaus instellen op de koptelefoon? In veel gevallen kan dat met behulp van de equalizer die in de bijbehorende app zit. Daardoor kan je bijvoorbeeld zorgen dat de bastonen dieper worden en de hoge tonen wat meer detail krijgen.
Lekker lang luisteren
Het is belangrijk dat je ook lekker lang kan luisteren wanneer je de noise cancelling koptelefoon gebruik. Reis je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar school of werk? Dan ben je al snel een uur of meer onderweg. Wanneer je aan het studeren bent, dan ben je misschien wel de hele dag bezig. Het is dan wel fijn dat de koptelefoon dit aankan. Het is belangrijk om twee zaken te toetsen. Hoe lang zijn de aaneengesloten luistersessies? En hoe veel luisteruren heb je in totaal als de koptelefoon volledig opgeladen is?
Opladen van de koptelefoon
Het is niet alleen van belang om naar de lengte van de afspeelduur te kijken. Wanneer je een draadloze noise cancelling koptelefoon koopt, kijk je ook naar de wijze van opladen. Veel moderne koptelefoons kunnen al binnen enkele minuten flink opgeladen worden. Je kan dan bijvoorbeeld na 10 minuten laden alweer 4 uur aan afspeelduur verwachten. Daardoor hoef je op een hele dag dus nooit lang zonder muziek te zitten. Zelfs niet wanneer je de koptelefoon voor vertrek niet helemaal kon opladen.
Alle andere functies doornemen
Het is altijd aan te raden om ook alle andere functies van de noise cancelling koptelefoon door te nemen. Zo kijk je bijvoorbeeld naar de techniek die voor het pairen wordt gebruikt. Is een koptelefoon gemakkelijk te verbinden met een afspeelapparaat? En onthouden ze elkaar? Kan je er gemakkelijk mee bellen? Kan je een assistent zoals Alexa of Siri ermee aansturen? Al dit soort zaken kunnen net dat verschil maken tussen de ene koptelefoon en de andere. Om er zeker van te zijn dat je het model kiest waar je het best mee kan werken op jouw manier.
Conclusie over de beste noise cancelling koptelefoons
Wil je de beste noise cancelling koptelefoon van 2024 gaan gebruiken? Dan kijk je in de eerste plaats hoe goed de noise cancelling technologie is die erin zit. Zo wil je bijvoorbeeld verschillende niveaus van noise cancelling. Je kiest bijvoorbeeld voor de Sony WH 1000XM5 om er zeker van te zijn dat al het geluid van buiten te onderdrukken is. Ook draagcomfort is heel belangrijk bij koptelefoons. Dan kan de Bose QuietComfort 45 veel betekenen. Die onderdrukt omgevingsgeluid en zit heel comfortabel op het hoofd. Wil je wat voordeliger uit zijn? Dan is de Beats Studio3 Wireless een goede keuze. Het is niet alleen belangrijk dat het geluid van buiten onderdrukt wordt. Ook moet het geluid uit de koptelefoon zelf van goede kwaliteit zijn. Zo weet je zeker dat je altijd en overal optimaal geniet van je muziek of streams, zonder gestoord te worden.