Oordopjes.info
Hoe verbind je AirPods

Hoe verbind je AirPods met je iPhone in enkele simpele stappen?

Wil je gemakkelijk naar muziek luisteren op je iPhone, dan heb je daar de juiste oordoppen voor nodig, namelijk AirPods. Hoe verbind je AirPods? Dat is gelukkig heel simpel. Mits je dit doet met een ander Apple-apparaat zoals je iPhone. Dat neemt niet weg dat het wel fijn is wanneer je precies weet wat je moet doen. Daar willen we je graag bij helpen, met deze handleiding met enkele simpele stappen. Neem je alles even goed door? Voor je het weet kan je dan altijd en overal lekker luisteren zonder last te hebben van je omgeving!

1. iPhone opstarten

2. AirPods erbij pakken en verbinden

3. Het gebruik van Siri

4. Afronden

5. Combineren met andere apparaten

Nu je de stappen gezien hebt ben je natuurlijk benieuwd naar de verdere uitleg. Daarom is het slim om nu gelijk even verder te lezen zodat je direct van je AirPods gebruik kan maken!

Het fijne aan de moderne technologie van Apple is dat het allemaal zo simpel als mogelijk is gehouden voor je. Waar verbinden en instellen voorheen best wel om wat technische kennis vroeg, kan je dat tegenwoordig heel simpel doen. Veel meer dan de stappen die wij voor je hebben verzameld in dit artikel hoef je niet te zetten.

Ik gebruik zelf mijn AirPods altijd en overal. Door de simpele stappen te doorlopen zijn ze eigenlijk altijd verbonden met mijn iPhone. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken met al mijn andere Apple-devices. Dat is wel het voordeel van werken met één merk, daardoor kan je zorgen dat altijd alles lekker soepel met elkaar werkt, zonder zorgen.

Hoe verbind je AirPods met je iPhone in enkele simpele stappen

iPhone opstarten

Wanneer je je AirPods met je iPhone gaat verbinden, dan begint het allemaal bij je smartphone. Die start je op en zet je op het beginscherm. Dit is dus alvast heel gemakkelijk, want je hoeft bijvoorbeeld niet naar de instellingen of iets dergelijks. Wanneer je zorgt dat je je telefoon bij de hand hebt, dan is dat eigenlijk al voldoende. Zorg wel dat je batterij voldoende vol is, ook al zijn het maar een paar stappen, je wilt ze wel in één keer afronden.

AirPods erbij pakken en verbinden

Aan je telefoon hoef je dus niet veel te doen. Pak daarom nu je AirPods erbij. Dat doe je door ze in de bijbehorende oplaadcase te plaatsen en deze case te openen. Je houdt deze case nu naast je iPhone. Wanneer je ze even bij elkaar houdt, dan zal het configuratiescherm voor je AirPods vanzelf tevoorschijn komen op het beeldscherm van je iPhone. Nu kan je zorgen dat ze met elkaar verbonden raken zodat je aan de slag kan. Je hoeft eigenlijk alleen maar op ‘Verbind’ te tikken.

Het gebruik van Siri

Wanneer je AirPods Pro van de eerste of tweede generatie hebt, of je hebt AirPods van de derde generatie, dan kan je nu met Siri aan de slag. Het is dan wel belangrijk dat je Siri op je iPhone al geconfigureerd hebt. Wanneer dat het geval is, dan word je vanzelf door het proces van configureren van de AirPods geleid. Als dat niet zo is, dan word je ook door de configuratie van Siri geleid, om zo alles in één keer compleet te hebben.

Afronden

Omdat alles zich vanzelf wijst wanneer je de configuratie met Siri doet, kan je er 100 procent zeker van zijn dat je alle stappen op de goede manier doorloopt.  Dit maakt het dus wel zo gemakkelijk en geeft jou weinig zorgen. Heb je alle stappen gehad in het configuratiescherm? Dan kan je op ‘Gereed’ tikken en ben je verder eigenlijk klaar om je AirPods met je iPhone te gebruiken.

Combineren met andere apparaten

Het fijnste aan dit hele verhaal is dat dit niet alleen geldt voor het verbinden van je AirPods met je iPhone. Wanneer je iCloud gebruikt, dan wordt de configuratie daarin opgeslagen. Dat betekent dus dat je in één keer klaar bent voor al je apparaten. Heb je bijvoorbeeld een iPad, die ook verbonden is met iCloud? Dan zal deze je AirPods direct herkennen zodat je ze gewoon kan gebruiken. 

Veelgestelde vragen: hoe verbind je AirPods?

Hoe worden de AirPods en iPhone verbonden?

Het verbinden van je AirPods en iPhone gaat met behulp van Bluetooth. Wanneer je deze verbinding dus tot stand wil laten komen, moet je er wel zeker van zijn dat je ook je Bluetooth aan het staan. Als dat het geval is, dan kan je het proces zoals in dit artikel besproken gewoon helemaal doorlopen.

Waarom verbinden mijn AirPods niet?

Je AirPods verbinden niet met je apparaten wanneer je Bluetooth niet hebt aan staan. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat ze opgeladen zijn en dat je ze in de case hebt zitten op het moment dat je de verbinding met je apparaat wilt gaan maken. Zorg hier altijd voor.

Kan je AirPods met andere apparaten gebruiken?

Je kan AirPods met andere apparaten die niet van Apple zijn gebruiken. Daarvoor moet je dan wel de pairing modus aanzetten. Dit gaat met een knop die achterop de case zit. Zet die knop dus altijd om wanneer je met een ander apparaat verbinding wilt maken.

Conclusie

Hoe verbind je AirPods? Eigenlijk is dat heel simpel. Je zorgt dat je iPhone opgeladen is en je zorgt dat je AirPods in de oplaadcase zitten. Zorg dat Bluetooth aanstaat en houd de twee elementen bij elkaar. Daarna word je door Siri door het configuratieproces geleid en ben je direct klaar om ze te gebruiken. Het fijne hieraan is dat dit dan ook nog eens geldt voor alle andere Apple-apparaten waarmee je de AirPods wilt gaan gebruiken. Het is wel heel lekker om dit in één keer compleet te hebben, zodat je dit niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Je kan de AirPods gebruiken voor alle luisteractiviteiten die je met je Apple-devices wilt doen. Het kan overigens ook met apparaten van andere merken, maar dan moet je wel de pairing modus aan hebben staan. Zo kan je altijd en overal lekker genieten!

Redactie