Oordopjes.info
Oordopjes schoonmaken

Hoe kan ik mijn oordopjes schoonmaken?

Oordopjes schoonmaken is een belangrijke klus. Je maakt veel gebruik van je oortjes, misschien wel dagelijks. Dan is het ook belangrijk dat je er zeker van kan zijn dat ze het dag na dag goed blijven doen. Airpods schoonmaken of andere oordopjes reinigen is dus wel iets wat je moet leren. Aan de hand van wat je in dit artikel leert, wordt het een stuk gemakkelijker om te zorgen dat jouw set oortjes gewoon schoon en hygiënisch blijft. Zo kan je er dus ook veel langer veel plezier van hebben. Je kan ze namelijk iedere keer weer als nieuw maken. Zonder dat je ze zelfs maar hoeft te beschadigen. Bovendien is het schoonmaken ook niet heel lastig om te doen.

Het belang van oordopjes schoonmaken

Het is belangrijk om goed te begrijpen waarom je je oortjes moet schoonmaken. Vooral de in-ear oordopjes zijn heel vatbaar voor bacteriën. Bedenk je wel dat je ze daarmee in je oren stopt. Waardoor je dus ook je oren blootstelt aan deze bacteriën. Dit wil je natuurlijk niet, want dit is helemaal niet gezond. Dat kan je gemakkelijk voorkomen door gewoon met regelmaat even de volgende handelingen te doen.

Kan je overal bij komen?

Het is slim om de oordopjes schoon te maken met bijvoorbeeld een wattenstaafje. Misschien kan je een oude tandenborstel gebruiken. Dit is namelijk de beste manier om ook in de hoekjes van de oortjes te komen. Kijk altijd of je bepaalde onderdelen, zoals de doppen zelf, van de oortjes af kunt halen. Zo kan je nog beter bij alle verschillende onderdelen komen. Je weet dan echt zeker dat alles goed schoon is en je ze gewoon weer in je oren kan stoppen.

Pas op met water

Het is belangrijk om goed op te passen met water. Niet alle oordopjes kunnen hier tegen. Dat ze waterbestendig zijn is iets anders dan waterdicht zijn. Slechts een beperkt aantal oortjes kan hiertegen. Bijvoorbeeld de modellen die IPX7 gecertificeerd zijn. Zijn jouw oortjes dat niet? Dan is het beter om ze gewoon met droge middelen schoon te maken. Zijn ze dat wel, dan kan je ze ook afspoelen onder de kraan. Let er dan wel op dat je ze ook goed droogmaakt na het wassen.

Conclusie over oordopjes schoonmaken

Wil je optimaal gebruikmaken van de oordopjes die je gekocht hebt? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je oordopjes moet reinigen. Je moet in ieder geval zachte dunne borsteltjes gebruiken om bij alle hoekjes en gaatjes te komen. Dit kan bijvoorbeeld met een wattenstaafje of een oude tandenborstel. Zorg dat je geen hoekje overslaat en haal eventueel uit elkaar wat er uit elkaar te halen is. Wanneer je het op deze manier aanpakt, dan kan je er zeker van zijn dat je oordoppen lang als nieuw blijven. Je hoeft niet bang te zijn voor bacteriën. Dit is uiteindelijk natuurlijk ook het beste voor je oren. Neem daarom ook altijd de tijd om met regelmaat de oortjes schoon te maken. Dit geldt voor alle soorten modellen, dus ook voor de set die jij hebt uitgekozen.